OHOI, ZANZIBAR !!!

Vi har ikke truffet Sinbad Sjøfareren enda, og det er vel egentlig bra for turistene (og oss) at pirattiden på Zanzibar er over.

Ellers bærer Zanzibar preg av sin tidligere historie, hvor sultanen av Oman styrte øya. Kulturen her er mye behageligere enn Tanzanias fastland. Før vi kom hit var vi rimelig lei av Tanzanianske selgere og svindlere. Vi hadde følelsen av at de fleste så på oss som pengemaskiner på to ben, og at det eneste interessante med vår tilstedeværelse var hvor mye penger de kunne lure fra oss.

Her på Zanzibar måtte vi bruke noen dager på å venne oss til at det gikk an å takke nei til en selger, og at han respekterte det og ønsket oss en fin dag videre !

Internett i Tanzania er ikke særlig godt, og derfor ble det ikke til at vi gjorde annet enn å laste ned mail og oppdatere antivirus. Siden vi i tillegg kjører på lavbudsjett overnatting, som sjelden eller aldri har Internett, har dette blitt nedprioritert.

Dessverre oppdaget vi litt for sent at Internett via GSM-nettet var ganske billig. Det var ikke før etter at vi hadde vært her en måned at vi fant ut det.

Zanzibar derimot har mye bedre Internettilbud, hvor det faktisk er mulig å laste ned programvareoppdateringer på over hundre Mb, uten at det tar hele dagen. Dere aner ikke hvor glad man blir for å finne «raskt» Internett, når man har slitt noen måneder med nett som er så dårlig at selv mailnedlastningen skjærer seg.

Skal begynne å oppdatere sidene igjen med tanke på bilder fra safarien. Opplevelsen var bra, men det er ikke like lett å feste det på «film».

Jeg hadde i tillegg et lite foto-uhell på safarien: Etter to dager i Serengeti, overnattet vi på kanten av Ngorongoro-krateret. Der var det strøm og jeg skulle lade batteriet til kameraet. Av en eller annen grunn sviktet ladingen, og dagen etter da vi skulle ned i krateret, hadde jeg bare strøm nok til noen få bilder. Meget irriterende !

I det hele har jeg ikke fotografert så mye i Tanzania. Det var ikke alt som var like morsomt på fastlandet, og da er det ikke så mye å ta bilder av heller.

Håper alle som følger med har det bra, og at påskeferien ble tilbrakt i Nord-Norge...
:-)

Snart kommer sommeren ...

Designet fra reisen til Island blir gjenbrukt, for det er da ikke noen vits i å finne opp kruttet to ganger! Håper sidene faller i smak, og gi gjerne tilbakemelding. (Se mailadresse nede på siden.)

Websiden inneholder følgende undersider (Menyknapper i toppen av siden):


Har planlagt at så mye som mulig skal dateres og navnsettes / beskrives.

Har du/dere som leser disse sidene noen spørsmål eller kommentarer ifm. websiden, reisen, bilder eller annet, så er det bare å ta kontakt. Bruk gjerne E-post-adressen web@lofsnes.net. Alle seriøse E-poster vil bli besvart.

Alt på sidene skal være mest mulig selvlaget, men bruker litt grunnlag fra Wikipedia. Alle bilder blir krympet for webbruk. (Se også Galleri-siden.)

Med vennlig hilsen

Arne og Liv Løfsnæs